Nykterhet

Socialt Forum lockar många medlemmar till Arboga

Utbyte av erfarenheter, kunskaper och varm gemenskap över generationsgränserna är själva poängen med Socialt Forum som i år – liksom tidigare år – håller till på natursköna Herrfallet utanför Arboga.

Inför kommande helg, 26-28 april, har hittills 170 personer anmält sig, varav 20 är barn och ungdomar. Liksom tidigare år kommer Socialt Forum att erbjuda en mix av intressanta och matnyttiga seminarier och workshops, bland annat omsocialt entreprenörskap, IOGT-NTOs internationella arbete och barn till missbrukare. I år lägger man dessutom extra mycket fokus på roliga aktiviteter för hela familjen. Tanken är ju att inte bara medlemmar från kamratstödet ska komma hit, utan alla medlemmar, oavsett bakgrund. Exempelvis de som tidigare varit aktiva och som deltagit i någon kurs på länge.

-Man kan prova på att paddla kajak, rida och binda flugor till exempel, säger Jens Lind, som sitter i planeringsgruppen för Socialt Forum. Han menar att det är viktigt att allt inte handlar om sociala frågor, utan att man kan göra annat också. Det ska vara en kul helg för såväl stora som små!

Helgen börjar traditionsenligt på fredagskvällen med gemensam middag. Under lördagen drar seminarier och aktiviteter igång och på kvällen spelar bandet Jiggle n´Jive. Feststämning och dans kommer förhoppningsvis att lyfta arrangemanget ett extra snäpp i år.

-Jag håller tummarna för bra väder och en trevlig sammankomst för alla deltagare som tar sig hit. De som kommer gör det ju främst för möjligheten att utbyta erfarenheter och tankar och för att tillbringa några dagar i gemenskap och glädje, säger Jens Lindh.

Vuxna deltagare betalar 1000 kronor och ungdomar 500 kronor för hela helgen inklusive mat och aktiviteter.

Socialt Forum har funnits i den här formen sedan 2009, då förbundet övertog arrangemanget. Tidigare har  kamratstödssamlingarna varit regionala.

Mer från Accent