Spritstopp

Pangsuccé för spritstopp

Nyktrare på temaparken High Chaparall är lika med minskade intäkter. Det trodde ledningen när man förra sommaren valde bort spriten för barnfamiljernas skull. Men det visade sig bli precis tvärtom.

Sedan förra sommaren serveras ingen starksprit, vin eller starköl på den Västern-inspirerade temaparken High Chaparall i Småland. Affärsområdeschefen Emil Erlandsson hade vissa farhågor om minskade intäkter och sura miner från festglada besökare. Samtidigt ville han stå upp för den spritfria profilen – för barnfamiljernas skull.

Ett år senare har han facit. Farhågorna kommit på skam. Intäkterna har inte minskat. Tvärtom.

– Det är en helt annan känsla och ett helt annat klientel än tidigare. Vi har sållat bort ett klientel och fått ett annat. Man kan inte finnas till för alla, utan får fokusera på vissa grupper. Gör man inte det blir det bara mediokert, säger Emil Erlandsson.

– Vi har fått massor med uppskattning för att vi inte serverar starkare drycker än mellanöl på våra sju restauranger. En och annan festprisse har reagerat negativt, men överlag är folk mycket positiva. Sprit hör inte hemma där det rör sig mycket barn.

Han berättar att parkens ledord är upplevelser och relationer.

– Vi vill visa alla besökande barnfamiljer omtanke genom att minska alkoholförsäljningen och vi ser att vi nu har fått ännu fler hit. De köper inte alkohol, utan hölster, pistoler och andra souvenirer, vilket är mycket trevligare, säger Emil Erlandsson

Mer från Accent