Nykterhet

Nykter träningsfest lockar

Imorgon fredag arrangeras höstens stora och enda träningsfest på Annexet i Stockholm. Alkoholfria barer, mingel och dansträning till Panetoz väntas locka tusen partysugna.

Hittills har det stockholmsbaserade företaget Workoutparties arrangerat fem mindre fester, där träning, fest och alkoholfritt är konceptet. I morgon är det dags för en jättestor afterwork-fest på Annexet vid Globen i Stockholm, som förväntas locka minst tusen deltagare.

Klockan 17 öppnar portarna och festen pågår till klockan 21. Gästerna välkomnas med alkoholfria drinkar, förfest och mingel, och efter någon timme höjer gruppen Panetoz pulsen med musik och workout. Alla tränar efter förmåga, huvudsaken är att man har kul och gillar party.

Jag har jobbat i nattklubbssvängen, men valde att sluta dricka för ett och ett halvt år sedan. Jag tyckte inte att det gav mig något och jag har lika kul utan alkohol. På grund av mitt val att bli nykterist vill jag inte sälja alkohol till andra. Däremot vill jag fixa fester. Så jag tog bort alkoholen och lyfte in träning i stället, säger festfixaren Josef Fallesen.

– Man får endorfiner och blir glad och om man erbjuder ett festpaket med dj, nattklubbsstämning, konfetti och alkoholfria shottar blir det en placeboeffekt där folk känner att det är fest.

Han menar att när alkoholfritt är den sociala normen slappnar folk av, och att de som går på hans fester brukar vara väldigt nöjda, eftersom de har alla de beståndsdelar en bra fest ska ha. Minus alkoholen.

De alkoholfria dryckerna serveras från tre barer som riktar in sig på olika typer av drycker: en med shots, en med proteindrinkar och en med ett mousserande alkoholfritt vin från en leverantör som bara saluför alkoholfritt. Systembolaget stödjer eventet och kommer att närvara och dela ut vatten.

Deltagarna är i åldrarna 18 till 50, med tyngdpunkt på kvinnor under 30. Eventet marknadsförs internt och via sociala medier.

Mer från Accent