IOGT-NTO-rörelsen

Nykter hojåkare på roadtrip

Covid satte stopp för Jan Ekmans 75-årsresa till Isle of Man. Nu undrar han om någon IOGT-NTO-förening vill ha besök av "en tokig gubbe".

”Eftersom jag fyllde 75 år i januari så började jag fundera på en lämplig ”present” redan före jul. Vid min ålder får man ju välja, och betala, själv. Efter samråd med Anita (min fru) så blev det en MC-resa till Isle of Man och MC-tävlingarna där. Bortavaron skulle bli ca 16 dagar med ca 400 körda mil. Bokade och betalade”, skriver Jan Ekman i Hedemora till Accent.

Sedan började han fundera på hur han skulle få med sig packningen på den MC som han tänkt köra. Efter att ha konstaterat att det verkade bli ”mycket besvärligt” åkte han istället till Ludvika och köpte sig en ny Honde Africa Twin, fullt utrustad med rejäla packväskor och lite annat.

Så långt var planeringen klar, men häromveckan kom beskedet att tävlingarna på Isle of Man är inställda på grund av pandemin. Jan Ekman ger dock inte upp i första taget. Han hade haft på känn att det kunde ske och aktiverar nu plan B, vilket innebär Sverige runt på 20 dagar. 

”Gör man en sådan resa är det kul att ha några mål. Några har jag, men det finns plats för fler.”

– Gör man en sådan resa är det kul att ha några mål. Några har jag, men det finns plats för fler. Då kom jag på, varför inte besöka några IOGT-NTO-föreningar? Det är drygt 50 år sedan jag gjorde en sådan resa senast och då var det med bil. Finns det någon/några föreningar som vill ha besök av en tokig gubbe på MC?

Resan kommer att äga rum under perioden 14 juni – 13 augusti. 

– Exakt tid bestäms när vi sett om Anita hittar någon rolig sommarkurs någonstans, exempelvis hattsömnad, som hon kan delta i. Hon fyller 70 i vår och vill ha det som ”present” – någon som har ett tips? Då tänker jag göra min resa samtidigt som hon är på kurs. Har ni dessutom någon rolig aktivitet. konsert eller annat, så är det bonus. 

Så vill din förening ha besök av Jan Ekman i sommar så nås han på jan.c.ekman@telia.com.

Mer från Accent