Vit Jul

Nye Folkhälsoministern: ”Jag har
aldrig förknippat alkohol med jul”

Nye Folkhälsoministern Gabriel Wikström har även varit ambassadör för IOGT-NTO:s kampanj ”Vit Jul”. Ett ställningstagande ministern ”definitivt” kommer att fortsätta med, berättar han i en färsk intervju.

År 2012 var före detta SSU-ordföranden och nuvarande Folkhälsoministern ambassadör för kampanjen ”Vit Jul”, för ett nyktert julfirande. När nyhetsbyrån Drugnews i fredags träffade den nye ministern, i trängseln bland fotografer och reportrar utanför kungliga slottet i Stockholm, kom intervjun bland annat att handla om ”Vit Jul”.

Ur intervjun:

”Han växte upp i Västmanland i en familj där alkohol aldrig förekom vid de stora helgerna. Därför har det varit naturligt för honom att vara Vit Jul-ambassadör i IOGT-NTO-rörelsens årliga kampanj för en nykter julhelg.
– Och det tänker jag definitivt fortsätta med. Jag har aldrig förknippat alkohol med jul och tycker det borde vara en ynnest för alla barn, säger nya folkhälsoministern.”

Läs hela Drugnews intervju med Gabriel Wikström.

senaste nytt om IOGT-NTO:s kampanj ”Vit Jul”.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer