Dagöholm

Ny VD på plats på Dagöholm

IOGT-NTO:s behandlingshem Dagöholm har under en tid stått utan VD, men från och med i går finns Thomas Barrögård Fahlquist på plats.

Thomas Barrögård Fahlquist har tidigare bland annat arbetat som specialpedagog och utredare inom socialtjänsten. Han har varit chef inom Statens institutionsstyrelse och nu senast arbetat som chef inom kommunal förvaltning.

Hanna Broberg, ny ordförande i Dagöholms styrelse sedan i november förra året, är nöjd med rekryteringen.

– Thomas är en jätteklok person som har ett genuint engagemang för verksamheten, säger hon till Accent.

Själv säger Thomas Barrögård Fahlquist i ett pressmeddelande att han ”ser fram mot att göra Dagöholm ännu bättre tillsammans med medarbetarna” och att han vill säkra behandlingshemmets ekonomi men också göra samarbetet med övriga IOGT-NTO tydligare.

– Jag sökte mig till en verksamhet som gör skillnad för människors liv. Att arbeta med detta ger energi och känns viktigt för mig, säger Thomas Barrögård Fahlquist.

På IOGT-NTO:s kongress 2013 beslutades att Dagöholm ska bedriva så kallad drogfri vård och behandling, det vill säga inte ta klienter med läkemedelsassisterad behandling. Enligt beslutet har man till slutet av 2015 på sig för omställningen.

– Läkemedelsbaserad behandling har inte på något sätt dominerat tidigare, säger Hanna Broberg, det har varit omkring 10 till 20 procent av klienterna som gått på sådan behandling. Nu handlar det mycket om att marknadsföra våra goda resultat och skryta lite.

Mer från Accent