NBV

NBV i nyktert samarbete med krog i Karlshamn

Under december kommer NBV i Karlshamn i samarbete med den lokala irländska puben Lochness att erbjuda alla kroggäster alkoholfria drycker. Den nyktra satsningen kommer att synas i sociala medier och lyftas fram i menyn.

NBV i Karlshamn har som mål att synas och verka i offentliga miljöer där alkohol är norm, för att visa att det finns alternativ. Som ett led i detta har man nu inlett ett samarbete med en lokal pub, Lochness. Under december månad kommer de alkoholfria dryckerna att lyftas fram i såväl menyer som på sociala medier.

– Det är kontroversiellt att nykterhetsrörelsen samarbetar med krogvärlden. Men vi vill synas i miljöer där folk dricker alkohol för att få igång en diskussion kring alkoholnormen. Det är ju ingen vits med att bara prata med de som redan är nykterister, säger Emanuel Norén, verksamhetsutvecklare på NBV i Karlshamn.

Förhoppningen är att kroggästerna ska våga prova att dricka alkoholfritt, eller åtminstone välja bort den där tredje starkölen och i stället ta en alkoholfri öl – och upptäcka fördelarna. Den nyktra satsningen kommer att synas tydligt i menyerna och kommer att spridas i sociala medier.

– Vi kritiserar inte de som vill dricka och jag tror på en avväpnande approach. Vi vill inte moralisera, utan visa på alternativen, säger Emanuel Norén, som tog kontakt med krogägaren Joachim Rundqvist.

Han tyckte att det lät som en spännande idé och menar att det är helt okej att gå på krogen bara för att äta god mat och inte enbart för alkoholens skull.

– Jag hoppas att vår satsning ska märkas på så sätt att ett helt nytt klientel upptäcker min krog. Vi kommer att berätta om detta på Facebook och på vår hemsida. Vi har många följare och nu när även media hört av sig så kommer vi att synas i fler forum. Jag tänker kostnadsfritt erbjuda alkoholfria viner och även läsk till de som beställer av menyn. Jag hoppas på positiva reaktioner och att det ger ringar på vattnet, säger Joachim Rundqvist.

Mer från Accent