NBV

NBV näst bäst på asylverksamhet

NBV (Nykterhetsrörelsens bildningsförbund) har nu seglat upp och blivit det näst största bildningsförbundet inom verksamhet för flyktingar.

Av all flyktingverksamhet – bland annat språkcaféer och kulturarrangemang – i Sverige 2016 höll NBV i 15 procent, vilket gör förbundet till det näst största inom det här segmentet. Störst är ABF med 30 procent av marknaden. Det innebär att NBV slår giganter som Studieförbundet Vuxenskolan och Medborgarskolan.

– Det känns förstås fantastiskt roligt och vi är väldigt stolta över att NBV inte bara har vuxit med totalt 100 000 fler studietimmar 2016, utan dessutom är det näst största förbundet som arrangerar verksamhet för flyktingar. Det är stort. Nu ska vi fortsätta att växa och bli ännu bättre på det vi gör, säger Åke Marcusson, studierektor på NBV.

NBV har, förutom det vanliga statsbidraget, fått ett tillskott på drygt 33 miljoner kronor för asylverksamhet. Sammanlagt har staten delat ut 220 miljoner kronor till flyktingverksamhet, som fördelas på landets studieförbund.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer