Rörelsen

Nästa kongress samlar hela rörelsen

I helgen beslutade NSF att organisationens nästa förbundsmöte kommer hållas den 1–2 juli 2017 på Ransbergs herrgård i Värmland. Det innebär att hela IOGT-NTO-rörelsen kommer hålla kongress och förbundsmöte i Värmland 2017.

NSF har enligt tradition hållit sitt högsta beslutande organ, förbundsmötet, vartannat år under en helg på hösten, medan IOGT-NTO, Junis och UNF haft kongress en vecka under sommaren. Men inför nästa kongress 2017 kommer detta ändras.

På sitt förbundsmöte i helgen beslutade NSF att nästa förbundsmöte kommer att hållas den 1–2 juli 2017, samtidigt som resten av IOGT-NTO-rörelsens kongresser i Värmland. Platsen för NSF:s förbundsmöte Ransbergs herrgård, NSF:s egen kursgård.

– Det är jätteroligt. Det blir en massa nya relationer med rörelsen och vi får lära oss av de andra och se hur de gör. Jag tror att det kan göra så att vi får se vår egen kultur i spegeln, säger NSF:s förbundsordförande Fredrik Torberger om beslutet.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer