Nykterhet

Miljonlotteriets VD nominerad till årets hälsochef av tidningen Chef

Ludwig Alholt. Foto: Miljonlotteriet

I dag korar tidningen Chef årets hälsochef vid en ceremoni på Kompetensgalan. Miljonlotteriets VD Ludwig Alholt är en av tre nominerade – och han känner sig både hedrad och glad. Miljonlotteriet arbetar sedan flera år mycket aktivt med personalhälsa och utsågs redan 2007 till landets friskaste företag.

-Det här är jätteroligt för hela företaget, som ju genomsyras av ett hälsotänk. Det handlar om både arbetsmiljö och om att skapa förutsättningar för aktiviteter. Vi har bland annat hälsopromenader på arbetstid två gånger i veckan. Det är särskilt viktigt på vintern för att få ny energi, säger Ludwig Alholt.

Han berättar att man också tränar ihop på fredagar. Det är olika aktiviteter varje gång; simning, boxning, yoga eller vanlig gympa. Miljonlotteriet erbjuder även sina anställda aktivitetskort på valfritt gym och man har bland annat ett korpfotbollslag.

-Vårt hälsofrämjande arbete har verkligen gett resultat. Sjukfrånvaron har minskat dramatiskt och är en tredjedel lägre än när vi började. Numera pratar vi frisknärvaro, inte sjukfrånvaro, säger Ludwig Alholt, som ser fram emot galakvällen. Vinner han går han hem med äran.

-Men jag är glad över att bara vara nominerad. Det känns stort!

Maria Zaitzewsky Rundgren

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer