Medlemmen

Mathias Lövström – formgivare och Sillviksboss

Medlemmen Mathias Lövström, blev indragen i UNF via Drogfria klassen och blev kvar. Längs vägen växte engagemanget och han fick även upp ögonen för formgivning.

Hur ser ditt engagemang i IOGT-NTO ut?

– Jag jobbar främst med Sillvik, IOGT-NTO:s sommarhem på kusten utanför Göteborg. Där hyr vi ut stugor och bungalows, främst till medlemmar under sommaren. Sen har vi också uthyrning till icke medlemmar, skolor och kommuner. På Sillvik finns bra möjlighet till aktiviteter och det är ett sätt för våra medlemmar att få komma ut och bada, grilla och träffas.

Hur upptäckte du IOGT-NTO?

– Det var när jag gick i åttan och UNF i Köping, där jag bodde, hade ett projekt som hette Drogfria klassen. Om hela klassen höll sig från alkohol och andra droger under hela läsåret skulle vi få en klassresa. Det där höll ju inte men jag och några andra blev medlemmar. Jag hängde kvar för att det var roligt och för att man fick göra en massa kul saker. Längs vägen har engagemanget växt.

Vad har du tagit med dig från rörelsen ut i ditt övriga liv?

– Det var inom rörelsen som mitt intresse för formgivning väcktes. Det började med att göra affischer till arrangemang och sånt. Sen är det ju också demokratiskolningen – att man vet hur det funkar i föreningar tycker jag är väldigt viktigt. Genom rörelsen har jag fått ta ansvar och växa som person.

Du jobbade på Accent ett tag också?

– Jag började 2010 och jobbade där ett och ett halv åt som art director. Det var fantastiskt roligt att få vara med och utveckla tidningen. Har man ett intresse för formgivning och har fått växa upp i rörelsen var det en dröm att jobba på Accent.

Mer från Accent