Medlemmen

”Man får utmana sig själv när man inte kan gömma sig bakom alkoholen”

David Svensson har gått hela vägen från Junis, via UNF till IOGT-NTO. Nykterheten är en del av min personlighet, säger han.

Vad betyder nykterhet för dig?

– Den är en del av min personlighet och finns alltid med mig. Den får mig att bejaka min nyfikenhet, och man får utmana sig själv när man inte kan gömma sig bakom alkoholen. Alla vet att jag är nykter. För mig skulle det vara ett omöjligt steg att börja dricka. Ju äldre jag blivit desto mer positiva blir reaktionerna från andra på att jag inte dricker.

Hur kom du i kontakt med nykter­hetsrörelsen?

– Genom mina föräldrar som är Junisledare. Jag har varit med så länge jag kan minnas, men på egen hand sedan jag gick med i UNF. Sedan har det funnits perioder då jag varit mindre aktiv. Nu kommer jag att få trappa ner lite eftersom jag varit på väg att bränna ut
mig. Engagemanget får inte gå ut över mitt jobb.

Vad betyder nykterhets­rörelsen för dig?

– Den är som en andra skola. Det är här jag blivit mest sedd och uppskattad. Mer än halva min vänkrets kommer härifrån. Dessutom träffade jag min flickvän genom rörelsen. Hon kommer från Dalarna och vi träffades på kongressen i Åre. Avstånd och annat gjorde att det inte blev något mer då. Men på kon­gressen i Karlstad blev vi tillsammans. Första kyssen i Åre 2011 och den andra i Karlstad 2017. Nu är vi nyförlovade och sambo.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer