Nykterhet

Malin Olsson och Pelle Nilsson leder Världens Barn-galan

För andra året i rad leder programledaren från ”Hela Sveriges fredag”, Malin Olsson, Världens Barn-galan som går av stapeln fredagen den 11 oktober på SVT. Vid sin sida kommer hon att ha Pelle Nilsson, känd från ”Lilla Aktuellt”.

– Jag är otroligt glad över att få vara med i år igen. Svenska folket är helt fantastiska när det kommer till att hitta nya idéer och sätt att samla in pengar. Vi gör ju det här tillsammans och det känns riktigt bra i magen och hjärtat att få vara en del av det här viktiga engagemanget, säger Malin Olsson.

Under kvällen kommer artister som Laleh, Orup, Jessica Andersson och Darin att uppträda på scenen och förhoppningsvis locka tittarna att skänka mycket pengar till Världens Barn.

Kampanjen i SVT görs i samband med Radiohjälpens riksinsamling som startar lördag 5:e oktober. Söndagarna 6:e respektive 13:e oktober håller Pelle Nilsson i direktsända magasinsprogram. Där visas reportage om utsatta barn i världen och tillsammans med inbjudna gäster diskuteras hur vi alla kan hjälpa till för att göra världen lite bättre.

De tolv organisationer som i år arbetar aktivt tillsammans för Världens Barn är Clowner utan Gränser, Diakonia, Erikshjälpen, KFUM, Lions Sverige, Läkarmissionen, PMU, Rädda Barnen, Röda Korset, Svenska kyrkan, Unicef och We Effect.

I år, liksom förra året, är IOGT-NTO inte med i kärntruppen, till vilkas projekt de insamlade medlen går. IOGT-NTO kan dock söka medel ur en allmän pott.

Under 2012–2013 driver IOGT-NTO sju projekt med medel från världens barn. Det är projekt för gatubarn i Chiang Mai i Thailand, flyktingfamiljer i Burma, Barn som får lära sig om sina rättigheter i Thailand, Gatubarn och barn i missbruksfamiljer i Kenya, Teaterklubbar och ledarutbildning i Kenya, Scouting mot droger i Burundi och Scouting mot droger i Tanzania. Under 2013 har projekten kostat 1,3 miljoner kronor, pengar som IOGT-NTO fått från Världens barn.

Världens Barn-insamlingen genomförs för fjortonde året i rad och har hittills samlat in cirka 1,2 miljarder kronor till långsiktig hjälp åt världens mest utsatta barn. Förra året samlades totalt 78.5 miljoner kronor in. IOGT-NTO har medverkat i Världens Barn sedan 2005.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer