Vit jul

Lotten som ska ge fler en vit jul

Under december månad genomför IOGT-NTO-rörelsen kampanjen Vit jul. Redan nu börjar Miljonlotteriet sälja onlinelotten Vit Jul på sin hemsida. Priset är 20 kronor och hela överskottet går till Vit jul-aktiviteter.

Förra året gav lottförsäljningen 197 000 kronor till Vit juls verksamhet med att bedriva jullovsaktiviteter för barn och unga samt aktiviteter för att få fler vuxna som firar jul med barn att avstå från att dricka under juldagarna.

IOGT-NTO-rörelsens lokala verksamhet får i år ansöka om ekonomiskt stöd för att anordna jullovsaktiviteter ur en pott på 350 000 kr.

Många barn känner oro när vuxna i deras närhet dricker alkohol. Då kan julen bli en pina istället för den glädjehögtid den borde vara. När dagis, skolor, fritidsgårdar och aktiviteter tar jullov försvinner många frizoner.

– I Sverige finns många barn vars jul inte blir den magiska högtid den borde vara. Vit juls verksamhet är en viktig del för att skapa fristäder och ge barn en plats att gå till under jullovet säger Lisa Forsström, verksamhetsutvecklare för Vit jul.

Lokala jullovsaktiviteter läggs ut på www.vitjul.se. Nya aktiviteter fylls på hela tiden. Där  kan du också läsa en presentation av Vit juls ambassadörer och varför de tagit ställning för en vit jul.

vitjul_lott

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer