UnderbaraClara

Läsarnas frågor till Underbara Clara

Inför intervjun med Clara Lidström frågade vi, via sociala medier, er läsare om önskefrågor. Många ville ställa frågor till Underbara Clara. Här är ett urval.

Blir det inte hämmande för kreativiteten att behöva tänka på vad du ger uttryck för? Du är ju en offentlig person och en förebild för många?

– Jo, visst tänker jag en del på det, att inte vara helt hämningslös. Jag vill inte såra vänner och vill inte vara dömande. Det är en balansgång. Så visst tänker jag mig för hur jag skriver. Men jag strävar alltid efter att vara genuin.

Tror du att alkohol som kan vara så destruktivt kan ha en plats i samhället och i så fall, hur?

– Jag tror absolut att man kan ha ett sunt förhållande till alkohol, men problemet är att det finns en stor okunskap kring skadeverkningarna. Jag anser inte att man bör förbjuda alkohol, så visst kan det ha en plats i samhället. Men dess roll borde tonas ner. Vi borde till exempel inte tillåta så mycket alkoholreklam.

//

Inlägg av Accent.

Vilka tips har du till dem som vill bli framgångsrika i att driva en verksamhet i liten skala?

1. Prata med en mentor – hur har de gjort?

2. Ta hjälp. Det finns gratis rådgivning som är bra.

3. Säg inte upp dig från ditt jobb, utan driv din verksamhet parallellt tills du märker att din idé håller. Eget företagande kan bli en kvinnofälla om man inte ser om sitt hus. Man får exempelvis dålig mammapeng om man inte har varit anställd.

Vad gör du om 20 år?

– Då är jag fortfarande entreprenör och gör mer av samma sak som nu.

Mer från Accent