kamratstöd

Kamratstödet i Norrköping delar ut klappar på stan

IOGT-NTO:s kamratstöd i Norrköping firar in julen med julklappsutdelning på stan. ”Vi är en stöttepelare i samhället”, säger Göran Mårtensson.

Hej Göran Mårtensson, ansvarig för Kamratstödet i Norrköping. Vad har ni för er?

– Vi jobbar med integration i samhället, inte bara av invandrare. Alla från 0–100 år är välkomna, vare sig man är före detta alkoholist, tidigare kriminell eller direktör. Vi behandlar alla lika och står upp mot orättvisor. På så vis är vi en stöttepelare i samhället. En gång jobbade jag i slöja. Det blev en stor nyhet som till och med snappades upp av nyhetsbyrån Al-Jazira.

Vilken slags verksamhet bedriver ni?

– Vi har sygrupper och ett kafé där vi serverar lunch och billig fika. I kväll har vi julpyssel och pyntar lokalen. Vi ordnar familjekvällar och äter middag tillsammans. På fredagar serverar vi middag för 25 kronor för att alla ska ha råd. I våra lokaler har också AA, OA (overeater anonymus) och CA (anonyma kokainister) möten.

Hur många brukar delta i verksamheten?

– Det kommer mellan 150 och 200 besökare per vecka, från nyfödda till 88-årige Kurt. Vi har öppet 10–15 tre dagar i veckan och 10–21 två dagar. Nu säljer vi in vår verksamhet till Ängelholm också. En gång i månaden åker jag dit och försöker hjälpa dem att starta verksamhet.

Vad är er nästa planerade aktivitet?

– Dagen före julafton ska vi ta en promenad på stan och dela ut julklappar till barn, bjuda på saft och bulle. Måndagen den 7 januari öppnar vi vår vanliga verksamhet igen.

Mer från Accent