Musik

Jan Johansen på turné för att samla in pengar till barncancerfonden

Sångaren Jan Johansen stödjer gärna barn som har det svårt och i vår ger han sig ut på en turné för att samla in pengar till barncancerfonden och barndiabetesfonden. En av turnéarrangörerna är IOGT-NTO.

I mitten av februari ger sig artisterna Jan Johansen och Annika Stagård ut på turné för att spela in pengar till barndiabetesfonden och barncancerfonden. Onsdagar och torsdagar i tio veckor kommer de att kuska land och rike runt. Turnén, som heter ”Tillsammans gör vi skillnad” avslutas i Västervik den 23 april. Men kan eventuellt komma att förlängas ytterligare.

Arrangörer är bland andra Lions, Barncancerfonden och IOGT-NTO. En del spelningar kommer sannolikt att ske i IOGT-NTO:s lokaler.

Nykterhetsrörelsen ligger Jan Johansen särskilt varmt om hjärtat.

– Jag har varit nykter i sex år och har under senare år haft mycket samröre med IOGT-NTO. 2013 gjorde jag bland annat en julturné som jag kallade Vit jul, med en önskan om att alla ska få en nykter, vit jul. När jag upptäckte att IOGT-NTO har en kampanj med samma namn valde vi att samarbeta, säger han.

Anledningen att han åker ut på den här turnén är att han är intresserad av att hjälpa barn som har det svårt.

– Jag har varit inblandad i många insamlingar och hjälper gärna till när jag kan. Det känns viktigt. Överskottet som den här turnén genererar kommer att skänkas till barncancerfonden och barndiabetesfonden, säger Jan Johansen.

Mer från Accent