I rörelse

IOGT-NTOs nya lokal i Skarpnäck heter Hangaren

I dag invigs IOGT-NTOs och UNFs gemensamma nya lokal i Skarpnäck söder och Stockholm. Den 140 kvadratmeter stora lokalen, som ligger på övervåningen i Möjligheternas Hus, är efterlängtad.

Lokalen har länge använts som förråd, men nu är det alltså dags för verksamhet med både ungdomar och kamratstöd – IOGT-NTO, UNF och kamratstödet samsas om utrymmet.

– Ungdomssatsningen startar här och nu, säger Angelica Ogland, verksamhetsutvecklare på UNF och berättar att tanken är att ungdomar i området ska komma till den här nyktra mötesplatsen och på så vis upptäcka UNF och bli medlemmar. Varje onsdag mellan 14.30 och 22 är det öppet hus. Verksamheten bestäms av ungdomarna själva.

– Vi hoppas att ungdomarna ser vad vi gör och att vi exempelvis har Straight Edgespelningar här. Målet är att det ska vara enkelt att komma hit, dörrarna är alltid öppna, inte bara för medlemmar, säger hon.

Andra dagar kan UNF-föreningar träffas här, liksom kamratstödet.

Monica Lindström, konsulent på IOGT-NTO, är nöjd med resultatet nu när renoveringen av lokalen äntligen är klar.

– Förändringarna är enorma, nu har vi bland annat ett riktigt kök och det är nymålat och fräscht, säger hon.

Renoveringen har bekostats av bland annat Boverket. Våra Gårdar har varit med under hela processen.

Klockan 15 höll såväl IOGT-NTOs ordförande Anna Carlstedt som UNFs ordförande i Stockholms distrikt John-Erik Sjöberg, tal. Därefter klipptes bandet och den nya lokalen, som efter omröstning döpts till Hangaren, var officiellt invigd.

Till kvällen blir det beachparty, mingel och musik med UNF.

Mer från Accent