IOGT-NTO

IOGT-NTO:s förbundsordförande fast i stormens New York

Anna Carlstedt, IOGT-NTO:s förbundsordförande, är fast i i New York på grund av orkanen Sandy. "Det är en märklig känsla", säger Anna Carlstedt till Accent.

Orkanen Sandy beräknas dra in i närheten av New York framåt kvällen lokal tid (ca 01 i natt, svensk tid), men redan nu är delar av staden översvämmade. IOGT-NTO:s förbundsordförande Anna Carlstedt skulle ha flugit hem från flygplatsen Newark på söndagskvällen, men hann inte komma iväg innan flygplatsen stängde.

– Jag befann mig i Cincinnati på en stor renässanskonferens i min roll som forskare på Stockholms universitet, där jag jobbar ”till vardags”, säger hon till Accent när vi når henne via Facebook. Igår kväll hörde jag till de tusentals personer som inte kom iväg på sina flyg från New York på grund av stormen.

Enligt uppgift ska 370 000 människor i staden evakueras från sina bostäder.

– Jag är mycket lyckligt lottad eftersom jag både fick tag i mitt bagage och ett rum på ett flygplatshotell, i det totala kaos som rådde inatt på Newark. Jag tänker på alla de som fått lämna sina hem, eller som borde göra det men inte kan. Det är en märklig känsla att hela New York står stilla. Allt är stängt, och inga transporter fungerar.

Anna Carlstedt hoppas vara hemma på torsdag.

– Om jag har tur att vara hemma till dess ser jag fram emot att få hålla tal på Sergels Torg till minne av narkotikans offer, på Ljusmanifestationen som arrangeras av Folkrörelser mot droger.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer