Cannabis

Västerås mot narkotika

Imorgon, lördag, deltar IOGT-NTO Västerås i en manifestation mot cannabis och spice genom att hålla sin lokal öppen för allmänheten.

Lördag kväll, den 20 september, arrangerar Västerås stad tillsammans med bland andra IOGT-NTO, Förebyggarcentrum och Riksförbundet narkotikafritt Sverige en kulturell manifestation mot cannabis och spice, vilket sker återkommande varje år.

Tanken med kulturnatten är att visa hur staden aktivt arbetar mot droger genom drogfri verksamhet och platser dit man kan vända sig för att få stöd. Under kvällen visas också det kulturella arbete kring droger som ungdomar från stadens fritidsgårdar gjort.

Under kulturnatten deltar IOGT-NTO genom att hålla sin lokal öppen och ställa upp med en Cornelishyllning tillsammans med musikerna Mats Höjer och Sölve Olofsson.

-Det känns viktigt för oss att medverka eftersom manifestationen handlar om kampen mot droger. Men vi är också med för att det är kul när det händer något i Västerås och för att det är ett bra sätt att visa upp oss och våra lokaler. Folk som annars inte skull komma hit kan nu komma och lyssna på musik och fika på vårt kafé hela kvällen och natten, säger Jenny Sjödin, fastighetsansvarig för IOGT-NTOs lokaler i Västerås.

Mer från Accent