Alkoholskatt

IOGT-NTO skickar vin till Harpsund

IOGT-NTO skickar alkoholfritt vin till Harpsund för att påminna alliansen om vallöftet att höja alkoholskatten.

Alliansens partiledare har möte på Harpsund idag och i morgon. På torsdagskvällen sker den traditionella kräftskivan. För att förgylla middagen lite extra och för att påminna om att vallöftet om alkoholskattehöjning än så länge inte blivit infriat har IOGT-NTO skickat mousserande vitt vin att avsluta middagen med.

− Alkoholfritt mousserande är ett perfekt sätt att avsluta en god middag med och att vi skickar det till partiledarna för alliansen är både ett sätt att ge dem lite extra guldkant samtidigt som vi vill påminna om att de har ett vallöfte som vi väntar på ska genomföras, säger Anna Carlstedt, ordförande för IOGT-NTO.

Inför valet 2010 lovade Alliansen en alkoholskattehöjning på 1.1 miljarder kronor. Ett år senare, 2011, när regeringen lade fram sin vårproposition sa den moderate finansminstern Anders Borg att det ska ”löna sig att arbeta snarare än att röka och supa”. Regeringen stod alltså fast vid de höjningar de tidigare aviserat.
Men det löftet har än så länge inte infriats, och nu är sista chansen.

− Det finns flera partier inom alliansen som håller fanan högt när det gäller alkoholskattefrågan och vi är glada över att kompetensen och kunskaperna i den här frågan finns med vid förhandlingsbordet. Nu hoppas jag bara att det gemensamma beslutet blir att hålla sitt löfte, säger Anna Carlstedt.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer