Medlemmen

Håkan Engblad vill hjälpa andra med beroende

Kamratstödet Språngbrädan i Krokom har funnits i sex år och fortsätter att växa. Håkan Engblad var med från starten.

Hur kom du i kontakt med IOGT-NTO?

– Jag tyckte att det behövdes en mötesplats i Krokom för personer som kämpade mot beroende. Socialförvaltningen tipsade om IOGT-NTO-föreningen Räddningsplankan i Östersund. De hjälpte oss att komma igång. Nu är det sex år sedan vi bildade Språngbrädan. Vi har hunnit bli trettio-fyrtio medlemmar. Bara de senaste fjorton dagarna har vi fått in sex nya medlemmar. Från början var vi bara några gamla uvar, men sedan hittade vi Saara Koponen från Tandsbyn som nu är ordförande. Hon är framåt!

Vad gör ni för aktiviteter?

– Vi hade ett stort Vit jul-arrangemang med uppträdande för ungdomar. Nu följer vi upp det och planerar regelbundna aktiviteter för unga. Exakt vad det ska bli vet vi inte än. Det beror på vad de vill ha. Vi samarbetar också med kyrkan och deras verksamhet Handkraft, som ordnar träffar för personer som av olika orsaker hamnat lite utanför samhället. Vi fixar fika och material och hjälper till vid träffarna. I utbyte får vi använda kyrkans lokaler. Ibland ordnar vi resor och utflykter. En Ikea-resa och en revyresa med middag har vi nyligen genomfört. Närmast planerar vi en bowlingresa. På torsdag ska vi också börja en studiecirkel i vegetarisk matlagning och bakning.

Vad betyder verksamheten för dig?

– Väldigt mycket. Jag känner glädje och trevligt kamratskap, som ett helt nytt liv.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer