Folknykterhetens vecka

IOGT-NTO i Skellefteå bjuder på överraskning i matkassen

Nästa vecka är inte vilken som helst – den är Folknykterhetens. I Skellefteå firas den med en alkoholfri överraskning till 400 hushåll.

Lotta Ekholm, IOGT-NTO Norr Mitt, kläckte idén.

– Jag handlar mat online, och ibland brukar det komma med någon reklamgrej i matkassen. Då tänkte jag att IOGT-NTO skulle kunna skicka med något, säger hon.

400 slumpmässigt utvalda Skellefteåhushåll kommer alltså med veckans matvaror från sin ICA-handlare att få en flaska alkoholfri cider med tillhörande budskap från IOGT-NTO.

– Det blir en riktig boost inför Folknykterhetens vecka, och det görs som ett samarbete mellan IOGT-NTO, UNF och Junis. Deltagarna träffas under coronasäkra former och hjälps åt att sätta fast taggarna med budskap på de fyrahundra flaskorna, säger Lotta Ekholm.

Tess Hallin Junis, Moa Löfbom UNF. Foto: Thomas Sundell

Hon berättar att de under våren jobbat med att lyfta IOGT-NTO i sociala medier, bland annat på Instagram.

– Vi vill öka uppmärksamheten och få fler delningar i sociala medier, så vi började med något vi kallar ”fredagsboosten”.

– Vi bestämde oss för att satsa på positiva budskap, till exempel: ”Hur boostar du ditt föräldraskap i helgen?” Och så har vi exempel på roliga saker man kan göra tillsammans, och avslutar alltid med en uppmaning till nykterhet.

Och Folknykterhetens vecka får förstås en egen boost.

Mer från Accent