Nykterhet

IOGT-NTO gjorde succé på Fryshuset på Internationella kvinnodagen

På Internationella kvinnodagen den 8 mars, deltog 35 organisationer, däribland IOGT-NTO, på Fryshuset i Stockholm.

Det var program från tidig morgon till sent på kvällen med en mängd olika seminarier, mingel med alkoholfria drycker och tal från bland andra kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth och Carin Götblad, samordnare mot våld i nära relationer. Konferencier var IOGT-NTOs ordförande Anna Carlstedt.

Till IOGT-NTOs seminarium klockan 12 kom över sextio personer för att se en film om unga kvinnor vid Viktoriasjön i Östafrika som gifter sig med kvinnor för att slippa män. De tycker att män är till besvär, de super och slåss. En tjej berättar hur hennes kropp, till skillnad från andras, inte har några ärr för att hon gifte sig tidigt med en kvinna. Filmen Nyuambo Ntobhu utmanade publiken och gav upphov till bra diskussioner efteråt.

Per-Åke Andersson från IOGT-NTOs Internationella Institut arrangerade och han var mycket nöjd.

-Det har gått fantastiskt bra. Det kom fler deltagare än vad som egentligen fick plats i filmsalen, säger han och tillägger stolt att Godtemplardrickan och övriga alkoholfria drycker gjorde positivt intryck på deltagarna.

Maj-Inger Klingvall, ordförande i KSAN och engagerad i såväl både kvinnofrågor och internationella frågor, fanns också på plats hela dagen och lovordade det rika utbudet av intressanta seminarier, hela 25 stycken.

-Det har varit en bra bredd på seminarierna. Själv gick jag bland annat på seminariet om Afghanistan, mycket spännande, säger hon.

Mer från Accent