Nykterhet

IOGT-NTO i Gallerian för Världens barn

I Stockholm kan allmänheten träffa IOGT-NTO och alla andra organisationer bakom Världens barn på fredag, lördag och söndag.

Gallerian har, som ett sätt att bidra till Världens barn, ställt upp med golvyta, podium och montrar i lysande orange till var och en av organisationerna. Den som går in i Gallerian kan inte missa budskapet.

– Men tyvärr fick vi nej av Gallerian på att erbjuda förbipasserande dryck eller någon aktivitet. Det ska vara lika för alla organisationer som är representerade och ingen får servera eller erbjuda något och ingen får gå runt i Gallerian och skramla med bössor. Personligen tycker jag att det är synd. Vi hade kunnat locka många fler om vi hade erbjudit något, säger Maria Bergqvist, verksamhetsansvarig för Världens Barn på IOGT-NTO.

Kring lunchtid på fredagen var det fortfarande ganska glest mellan besökarna och få om ens någon kom fram för att ta reda på mer om IOGT-NTO och Världens Barn – och bössan skramlade tomt. När Sara Heine från internationella avdelningen på IOGT-NTO vid halv tolv gick upp på den för ändamålet uppriggade scenen för att berätta om långsiktiga projekt för att förbättra barnens livsvillkor i utvecklingsländer, var åhörarna få.

– Ja, det har tyvärr inte varit så mycket aktivitet. Men det känns ändå bra att vara här och visa människor att IOGT-NTO är en av de organisationer som samlar pengar till Världens Barn. Jag tror att många inte känner till att en mängd organisationer, som vi, Röda Korset, Läkarmissionen och andra, arbetar för Världens barn. På så vis är det bra att vi alla är samlade här. Och så är det kul för oss att träffa och prata med de andra organisationerna, säger Sara Heine.

IOGT-NTO:s Världens Barn-monter i Gallerian kommer att vara bemannat av och till under helgen.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer