Ekonomi

IOGT-NTO får halv miljon att använda till verksamhet

Tack vare många kunders röster fick IOGT-NTO i går 589 437 kronor från stiftelsen Goodcause. Pengarna ska gå till det drogpolitiska arbetet, sociala verksamheten och Vit jul.

Stiftelsen Goodcause delar varje år ut pengar till välgörenhet. Kunder till Goodcause-företagen kan välja vilka organisationer som ska få ta del av pengarna. I går kväll var det utdelning och Josefine Larsson, ledamot i IOGT-NTO:s förbundsstyrelse, var på plats på Teaterskeppet för att ta emot bidraget.

– Det var kul. Alla Goodcause-företagen var där: Godel, Godfond och Goddryck. Och så var det vi från de åtta organisationer som fick dela på pengarna. Förutom IOGT-NTO var det Barncancerfonden, Läkare utan gränser, SOS barnbyar, Rädda barnen, Stockholms stadsmission, Naturskyddsföreningen och Hand in hand, säger hon.

Efter underhållning av Mange Hellberg och tal av en lyckoforskare och en entreprenör fick förmånstagarna gå upp på scenen, en och en.

– Vi fick gå upp i ordning från lägsta till högsta beloppet och ta emot en röd ballong där beloppet stod skrivet. Jag fick gå upp som trea. De förgående åren har vi fått gå upp först, så det var ett framsteg, säger Josefine Larsson.

Hon tror att fler fått upp ögonen för IOGT-NTO:s arbete och att man kan stötta organisationen på det här viset.

– Att vi fick en större andel av pengarna i år tror jag handlar om att fler och fler har upptäckt att vi gör ett bra jobb. Vi har nog också blivit bättre på att tala om vad vi gör. Vit jul har till exempel blivit allt mer känt och insatserna i flyktingfrågan bidrar kanske till att vi förknippas med positiva värden som solidaritet och demokrati, säger hon.

Pengarna är inte öronmärkta för något speciellt projekt.

– De ska gå till IOGT-NTO:s drogpolitiska och sociala arbete och till Vit jul, säger Josefine Larsson.

Mer från Accent