IOGT-NTO

IOGT-NTO i Boden kan flytta in i Systembolagets lokaler

Tidigare köpte Boden-borna sin alkohol här. Nu kan det gamla Systembolaget bli en föreningslokal för bland andra IOGT-NTO och NBV.

Under kommande vecka kommer det förhoppningsvis klubbas igenom att IOGT-NTO och NBV i Boden tillsammans med några andra lokala föreningar flyttar in och har verksamhet i Systembolagets gamla lokaler – där man tidigare även haft Bingo.

– Lokalen är stor, 423 kvadratmeter, och ligger mitt i Boden, så det kommer att bli ett perfekt ställe att bedriva verksamhet på. Det är nykterhetsrörelsen och några invandrarföreningar som förhoppningsvis kommer att husera här. Det mesta är klart, men några föreningar ska under nästa vecka att rösta om sin medverkan i dessa lokaler. Så helt klart blir det först mot slutet av kommande vecka, säger Sigrid Söderholm, IOGT-NTO Boden, som, när allt är klart och påskrivet, kommer att söka pengar från Boverket för upprustning.

Hon hoppas att de ska kunna dra igång renoveringen i slutet av året och tanken är att verksamheten ska kunna starta under 2016.

– Vår tonvikt kommer att ligga på ungdomsverksamhet. Men självklart kommer även vi som är äldre att ha saker att göra i de nya lokalerna, säger Sigrid Söderholm.

Mer från Accent