IOGT-NTO

IOGT-NTO-bio får halv miljon – och besök av filmstjärna

Rio Bio i Ockelbo kan nu målas om inför 100-årsjubiléet. Då kommer också Isabella Rossellini på besök för premiären av filmen om mamma Ingrid Bergman.

I augusti firar IOGT-NTO:s lokal med Rio Bio i Ockelbo 100 år. Med anledning av det, och att världsstjärnan Isabella Rossellini den 22 augusti kommer att närvara på Rio Bio vid premiären av filmen om hennes mamma ”Jag är Ingrid”, har IOGT-NTO Ockelbo nu fått 500 000 kronor beviljade i kommunbidrag till upprustning.

Motiveringen från kommunen är att huset används till omfattande verksamhet för både barn, unga och vuxna och att det är Ockelbos enda passande lokal för teater och bio. Dessutom är det en iögonfallande byggnad som ligger centralt och som skulle få ett lyft av en uppfräschning.

– Det är väldigt positivt. Huset kommer att målas om inför det celebra besöket i augusti. Man kan säga att det länge har varit i behov av upprustning, men att det nu, i och med 100-årsjubiléet och att Isabella Rossellini kommer till premiären, blev högaktuellt att ta tag i det. säger Simon Svensson, byggnadsingenjör på Våra Gårdar.

Mer från Accent