Värvning

Hösttryck gav över 500 nya medlemmar

Värvarkampanjen Hösttrycket blev en succé med 512 nya medlemmar. Under oktober deltog många distrikt i tävlingen om flest värvade och upp till 30 000 kronor i prispengar. Bäst var Kronoberg, Värmland, Blekinge, Stockholm och Uppsala.

– Det blev mycket lyckat. Kronoberg satsade på en riktig värvarkampanj och värvade 75 nya medlemmar under en intensiv vecka på två köpcentra. Det visar att även om man inte är så många så kan man värva många, säger Eva Blomqvist, organisationschef på IOGT-NTO och berättar att man varje ”termin” arrangerar en distriktstävling för att sporra till nya värvartag.

– Denna gång satte vi upp mål för distrikten, utifrån storlek och antal engagerade och delade in dem i grupper. De som nådde målen vann pengar. Bland annat Kronoberg vann 15 000 kronor. Sammanlagt hade vi 66 000 kronor att dela ut.

Eva Blomqvist vill också lyfta fram Värmland som ett gott exempel på ett distrikt där många medlemmar är involverade och där man i föreningarna är ute och värvar kontinuerligt.

– Förhoppningen är att de här tävlingarna ska inspirera andra, mindre engagerade distrikt, att börja värva, säger Eva Blomqvist.

Mer från Accent