Miljonlotteriet

Hon är Miljonlotteriets nya vd

Annika Nyberg blir Miljonlotteriets nya vd. Hon tillträder tjänsten den 18 april.

Annika Nyberg har arbetat i över 20 år i kund- och tjänstesektor. Men arbetet på Miljonlotteriet innebär ändå en helt ny bransch för henne.

Hur kommer det sig att du sökte jobbet som vd på Miljonlotteriet?

– Det var främst två skäl. Det första var att i annonsens rubrik stod att man sökte någon som vill göra skillnad på riktigt. Det fick mig att haja till och läsa vidare. Det andra var den utmanande framtid som framställdes i annonsen. Sådant har jag jobbat med länge i både stora och små företag.

Vad ser du mest fram emot i ditt nya arbete?

– Att få arbeta med blandningen av kommersialitet och att arbeta för en god sak som syftar till att göra skillnad och så nära en stor folkrörelse som IOGT-NTO. Det gör mig väldigt glad och stolt.

Vad tror du att du kan bidra med?

– Att bygga lojala kundrelationer i en tuff konkurrenssituation och att stärka det som är unikt i företaget. Det har jag erfarenhet av från olika företag i allt från flyg- till bemanningssektorn. Inget är så kostsamt som att tappa kunder och jaga nya. Därför är det viktigt att behålla befintliga kunder.

Vad ser du mest fram emot?

– Att få komma in i en ny bransch som står inför nya utmaningar och till ett företag som på en gång är ett litet och entreprenellt samtidigt som det har stor omsättning och ändå en del av en folkrörelse. Det är olikt det jag gjort tidigare.

Kände du till IOGT-NTO sedan tidigare?

– Bara ytligt. Det är helt nya kunskaper. Jag har inte varit medlem tidigare, men för mig var det självklart att bli medlem när jag ska jobba här.

Hur vill du utveckla Miljonlotteriet?

– Jag vill rusta lotteriet för att stå emot den allt tuffare konkurrensen, som nu också kommer från utlandet. Nyckeln är att ha ett bra utbud av spel så man hittar lojaliteten hos kunderna. Jag vill också öka medvetenheten hos kunderna om vart pengarna går, att de går till något bra. Sedan är det viktigt att vi hänger med i den digitala utvecklingen. Jag vill att Miljonlotteriet ska ligga i framkant där.

Mer från Accent