Accent

Hon är Accents nya chefredaktör

Journalisten Ulrica Ambjörn kommer bli Accents nya chefredaktör i höst.

Du har fått jobbet som Accents nya chefredaktör. Hur känns det?

– Roligt, spännande – och utmanande.

Vad gör du nu?

– Jag är chefredaktör för en tidning som heter Personal och ledarskap. Innan dess har jag varit konsult inom ledarorganisationsutveckling och journalistik, jag har också varit chefredaktör för Vår bostad. När det gäller andra uppdrag så har jag jobbat lite på behandlingshem, varit jourare i Bris och suttit i Pressens opinionsnämnd, bland annat.

Varför vill du bli chefredaktör för Accent?

– För att jag tycker att det är en bra tidning som handlar om ämnen som ligger mig varmt om hjärtat och som är viktiga på så många nivåer: från det rent personliga för människor till högt upp inom politiken. IOGT-NTO är också en spännande organisation som har utvecklats väldigt mycket och som, vad jag kan se, fortsätter att utvecklas. Till exempel är det imponerande att på en kongress mäta talartid och ha fokus på de normkritiska frågorna inte bara när det gäller alkohol utan även när det gäller rasism och genus.

Vad ser du fram emot med att bli Accents chefredaktör?

– Det självklara, att få fortsätta utveckla Accent i de kanaler där den finns i dag tillsammans med redaktionen. Och att få påverka. Accent är en jätteviktig röst och det känns viktigt att få bidra med kunskap och opinion i de här frågorna utan att för den skull moralisera eller komma med en massa pekpinnar. Det blir många tjusiga ord, men sedan gäller det att arbeta med allt i praktiken, och det är DET jag ser fram emot.

Har du några visioner för Accent?

– Jag tycker att det är en tidning som förtjänar ännu fler läsare i alla kanaler där den finns. Men visionen och hur det ska gå till – det vill jag forma med dem som gör tidningen och utifrån det uppdrag som tidningen har.

Är du medlem i IOGT-NTO?

– Jag är medlem, men har inte varit det så länge. Jag blev medlem i våras och det känns väldigt bra. Jag har varit helnykter i olika perioder i livet av olika skäl, men jag har nu insett att droger är onödiga i mitt liv och dessutom så har jag så mycket bättre med tid när jag inte dricker alkohol.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer