Rörelsen

Heldagskurs är en av nyheterna på årets Socialt forum

Den 24–26 april är dags för årets upplaga av Socialt forum, ett av IOGT-NTO:s största arrangemang för hela familjen. Nytt för i år är möjligheten att välja två heldagskurser med inriktning på medberoende eller hantverk.

Hallå där Lina Staav, kursansvarig för Socialt forum 2015, kan du berätta mer om heldagskurserna?

– Vi har sett att det finns ett stort behov av att prata om medberoende. Därför har vi valt ge deltagarna möjlighet att fördjupa sig i olika aspekter av detta ämne. Huvudfokus ligger på hur man gör för att må bättre själv. Vi hoppas också kunna anlita någon eller några välrenommerade föreläsare. Hantverkskursen riktar sig till den som är sugen på att lära sig mer om exempelvis luffarkonst, stickning eller gjutning av cement.

Och vad gör den som inte vill gå heldagskurser?

– Då kan man välja fritt ur vårt kursutbud. Vi kommer som alltid att ha passet ”Ny som medlem” samt pass om avkriminalisering av cannabis, om kongressen och den demokratiska processen, om neuropsykiatrisk sjukdom, om sprututbyte samt ett mycket spännande pass med Staffan Hübinette om nykterhetsrörelsen, nazismen och demokratin. Vi kommer att dra paralleller med nutid och fundera kring vilka lärdomar vi kan dra av historien.

Lina Staav.
Lina Staav. Foto: IOGT-NTO

Var kommer Socialt forum att äga rum?

– Som alltid på Herrfallets kurs- och konferensanläggning utanför Arboga. Jag vill understryka att det är en familjehelg och att vi kommer att erbjuda Junisaktiviteter och UNF-aktiviteter för barn och ungdomar. Man måste alltså inte delta i någon kurs utan kan välja att bara umgås, fika, grilla och prova olika aktiviteter, som exempelvis ridning, yoga eller kanotpaddling. Vi brukar vara cirka 150–200 personer och det finns garanterat något för alla.

Mer från Accent