IOGT-NTO-rörelsen

”Hedrande och väldigt roligt”

Imorgon rankas Framtidens kvinnliga ledare av fackförbundet Ledarna. IOGT-NTO:s drogpolitiska chef Irma Kilim är nominerad.

Grattis, hur känns det att vara nominerad till Framtidens kvinnliga ledare?

– Hedrande och väldigt roligt! Jag har jobbat hårt med min egen utveckling de senaste åren, men också tillsammans med i första hand min drogpolitiska avdelning på IOGT-NTO. Detta känns som ett kvitto på att jag är på rätt väg. Jag blir också sporrad till att fortsätta utvecklas och bli en ännu bättre ledare och chef. 

Behövs det ett särskilt pris för kvinnliga ledare idag?

– Ja, det tycker jag. Vi behöver lyfta kvinnor som verkar på mansdominerade arenor, så även inom ledarskapet. Även om vi är många fler kvinnor i ledande positioner idag så är det fortfarande inte i närheten av jämställt, och allt som bidrar till att jämna ut spelfältet behövs. 

Vad har du för planer för framtiden?

– Jag har egentligen alltid bara haft en plan, att utvecklas för att kunna utveckla andra och i vardagen kunna bidra till en bättre värld. Så min plan är att fortsätta jobba hårt för att möjliggöra detta för mig själv. 

– Min kortsiktiga och mer konkreta plan för framtiden är först en lång och härlig sommar med min man och vår dotter Nora och därefter en spännande tid på IOGT-NTO med ett val som stundar.

Mer från Accent