Nykterhet

Här är NSF:s nya ordförande

I helgen hade Nykterhetsrörelsens scoutförbund, NSF, förbundsmöte. Mötet valde Fredrik Torberger till ordförande och Ellen Eklund till vice ordförande.

Det blev stor diskussion när NSF skulle välja ny förbundsstyrelse under helgens förbundsmöte i Eskilstuna. Precis som Accent skrev förra veckan så var inte den tidigare ordföranden Fredrik Torberger med i valberedningens förslag. Men valprocessen slutade med att Fredrik Torberger blev omvald till förbundsordförande.

– Det känns bra. Valberedningen har föreslagit en jättespännande styrelse som breddar NSF:s nätverk och kunskap om andra organisationer, säger Fredrik Torberger till Accent.

Han tror att de viktigaste besluten från helgens förbundsmöte är den vision, uppdragsformulering och policy för värdegrundsarbete som NSF ska ha framöver.

– Tidigare har vi haft svårt att förklara för människor vad vi står för och vad vi vill åstadkomma, men nu har vi har förtydligat oss som organisation, säger Fredrik Torberger.

Till vice ordförande valdes Ellen Eklund som tidigare var tillförordnad kassör i NSF:s förbundsstyrelse.

– Det känns spännande och roligt att få jobba vidare. Jag och Fredrik vill jobba mycket med hur förbundsstyrelsen jobbar internt. Det ska bli jättespännande att få lära känna människorna i den nya styrelsen och se vad vi har för kloka idéer om framtiden och hur vi kan utveckla det vi redan har.

De viktigaste besluten från helgen tycker Ellen Eklund är arbetsplanen, och det stora ekonomiska stöd som NSF röstade igenom till de kursgårdar förbundet äger. Bland annat kommer NSF satsa 3,7 miljoner på Ransberg år 2016–2017.

– Arbetsplanen är väldigt viktig för den innehåller alla våra fantastiska idéer. Sedan är det kul att vi har ett starkt stöd från förbundet för att satsa på våra kursgårdar. Generellt har vi fått ett stort stöd för de FS-förslag som har lagts och det känns kul att kunna jobba vidare åt samma håll som tidigare, säger Ellen Eklund.

Här är NSF:s nya förbundsstyrelse

Ordförande: Fredrik Torberger
Vice ordförande: Ellen Eklund
Sekreterare: Erik Hansen
Kassör: Rikard Eliasson
Ledamöter:
Tove Nilsson
Caroline Ringnér
Amalia Ideborg
Adam Hansson
Cafer Dincer
Muhiyadin ”Mojje” Abdi
Karin Wester

Suppleant:
Emil Löwengren

Mer från Accent