Nykterhet

Hallå där Sara Heine, vad är en kurs-kurs?

I februari går IOGT-NTO:s första kurs-kurs-helg av stapeln. Vi kollade med IOGT-NTO:s verksamhetschef vad det egentligen är.

Hallå där Sara Heine, verksamhetschef på IOGT-NTO, vad är en kurs-kurs?

– Förbundets olika enheter anordnar varje år många kurser och utbildningar. Problemet är att många tvingas ställas in av olika anledningar, exempelvis på grund av för få anmälda. Ändå har man lagt stora resurser på att hitta lokaler och boka lärare, vilket kostar både tid och pengar. Tanken med en kurs-kurs är att samla alla enheters kurser under en enda helg-helg. Kostnadseffektivt och smart.

Hur då?

– Distrikten kan ordna samåkning för sina deltagare. Ett smörgåsbord av kurser finns att välja på – till exempel global alkoholpolitik och hur man skriver en debattartikel – så en deltagare kan gå på flera kurser vid samma tillfälle. Dessutom kan vi erbjuda barnpassning och kvällsaktiviteter. Så det blir ett mervärde utöver själva kursen. Man träffar folk och kan umgås.

Var och när blir den här helg-helgen?

– På Tollare folkhögskolan den 2-3 februari. Vi erbjuder åtta kurser per dag och har plats för ungefär tio deltagare per kurs. Det finns fortfarande platser kvar så det är bara att anmäla sig. Är man intresserad kan man anmäla sig via iogt.se.

Mer från Accent