Klubb Sober

Hallå där Mårten Andersson – varför en nykter nattklubb?

Komikern Mårten Andersson öppnar nattklubb med alkoholförbud. Klubb SOBER har premiär fredagen den 26 september på Södra Teatern i Stockholm.

Varför satsar du på en nykter klubb?

– För att det är dags att Sverige vaknar upp ur sin alkoholromantiserande bubbla och inser att man har minst lika roligt utan alkohol.

Hur nykter är du själv?

– Det skulle bli 60 dagar men är nu sex månader and counting…

Vilka fördelar finns det med en helnykter klubb?

– Att den stämning som skapas är ÄKTA och inte fejkad med hjälp av alkohol eller droger. Om taket lyfter av energin och glädjen på dansgolvet så vet alla som är där att det är på riktigt. Inget filter. Sen kommer ju ingen behöva vakna bakis och framför allt slipper man dyngraka människor som knuffas, bråkar eller häller ut drinkar över dig utan att be om ursäkt.

Några nackdelar?

– Att man tjänar mycket mera pengar på att sälja alkohol.

Är nyktert klubbande en fluga i tiden – eller en trend som biter sig fast?

– Man kan ju se generellt att folk är mera måna om att träna och mer medvetna om vad man äter så att inte dricka sig full som en apa är väl förhoppningsvis nästa steg så jag tror inte på att det är en trend utan att folk är på väg att bli mer medvetna och vill må bättre och då är för mycket alkohol inte bra alls.

Vilka hoppas du ska komma till Klubb Sober?

– Människor med ett öppet sinne som är nyfikna på något nytt och fräscht. Och sedan är det ju bra om man gillar grym housemusik för det är en tydlig inriktning på DJ:s som spelar just deep och tech house.

Hur ska du försäkra dig om att folk som kommer in på din klubb är nyktra?

– Alla får blåsa i en alkomätare innan de släpps in. Visar den grönt är de välkomna.

Hur ska du hålla liv i ”hypen” kring den nyktra klubben?

– Genom att göra en så grym klubb att till och med bänkalkisar väljer att sluta dricka för att få bli insläppta ha, ha.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer