Nykterhet

Hallå där Linda Tjälldén, hur går arbetet med Vit Jul?

Vit Jul-kampanjen fortsätter att utvecklas.Den största nyheten i år är att artisten Jan Johansen ställer upp med kyrkoturné. Linda Tjälldén är projektledare.

Hur går arbetet med årets Vit Jul-kampanj?

– Det går strålande. Den största nyheten i år är förstås kyrkoturnén med artisten och sångaren Jan Johansen. Han kommer att besöka ett tiotal orter runt om i landet under december månad, bland annat Centrumkyrkan i Falun, Strängnäs domkyrka och Lagan kyrka. Förutom att Jan kommer att framföra egna sånger och pop blandat med psalmer och julmusik håller han också på och skriver en låt som handlar om vit jul. Det känns spännande och vi hoppas på att låten kan bli Vit Juls alldeles egen låt i framtiden.

Några andra nyheter?

– Grunden är densamma som förra året, med ställningstaganden och aktiviteter under juldagarna. Det som är nytt är vår nya, snyggare grafiska profil och vår nya hemsida som bland annat gör det lättare att vara interaktiv. Vi kommer dessutom att öppna en webbshop där man bland annat kan köpa pins och julkola.

Hur fick ni kontakt med Jan Johansen?

– Han kontaktade oss och ville samarbeta, vilket känns jätteroligt. Han är nykterist sedan fyra år och värnar mycket om barnens situation kring jul, eftersom många föräldrar dricker för mycket just de dagarna. Så vi kommer att vara med och marknadsföra konserterna och aktiviteterna i anslutning till turnén. Förhoppningen är att fortsätta samarbeta med Jan även kommande år.

När drar turnén igång?

– I början av december. Den håller på ända fram till jul. Men årets kampanjperiod är mellan den 13 december och den 6 januari.

Tillkommer några nya vit Jul-ambassadörer i år?

– Vi försöker jobba med tidigare ambassadörer som Hillevi Wahl och Henry Bronett, men vill också försöka bredda oss och få med kändisar från andra områden. Några sportprofiler kanske. Eller någon från designvärlden. Vi strävar efter en bra blandning och att människor från olika håll är representerade.

Mer från Accent