Nykterhet

Hallå där Annika Myhre …

... förbundsjurist på IOGT-NTO, som nyligen vann ett pris för bästa reseguide. Hur känns det?

När IOGT-NTO:s förbundsjurist och tillika globetrottern Annika Myhre i veckan fick besked om att hon hade vunnit 10 000 kronor för sin reseguide om Long Beach på thailändska Koh Lanta gick hon i taket av glädje.

Det är resesajten Reseguiden.se som valde ut Annikas bidrag bland många tävlande.

Hur känns det?

– Jättekul förstås! Jag har varit medlem i Reseguiden länge, eftersom man där får bra tips och information om nya resmål. Sajten bygger lite på att folk skickar in sina personliga reseguider och jag har skickat in ungefär fem tidigare. Ibland utlyser de pristävlingar och denna gång var temat strandlyx. Det passade mig perfekt. Jag tänkte yes, detta kan jag!

Hur då?

– För två år sedan bodde jag under ett halvår tillsammans med min familj vid Long Beach. Det var en fantastisk erfarenhet och jag blev direkt kär i stranden. Så jag hade mycket att berätta och lyfta fram. Så här löd juryns motivering ”Efter att ha läst många levande beskrivningar på härliga stränder och smultronställen föll vi till slut för Annikas guide om Long Beach i Thailand. Annika fångar den härliga strandkänslan, skapar ett ressug och lyckas beskriva det unika, trots att Long Beach är en välkänd strand för många svenskar. Hon kombinerar strandbeskrivningar med tips och praktisk information som de flesta resenärer kan ha nytta av. Guidens innehåll är komplett med alla de delar vi efterfrågar i en Reseguiden-guide”.

Vad ska du göra för prispengarna?

– Det är en angenäm fråga. Jag vill ta med familjen till något soligt ställe nu när det blir vinter och mörkare. Kap Verde står högst på önskelistan.

Hur många länder har du besökt?

– 44 länder hittills. Att resa är mitt största intresse och jag samlar på länder! Ett favoritresmål är Skottland, dit åker jag ofta och gärna.

Vilka drömresmål har du kvar?

– Åh, många. Men det vore fantastiskt att någon gång få se Eldslandet och Patagonien i södra Chile och Argentina. Kanske se Antarktis också, när man ändå är där.

Mer från Accent