fotografi

Fototillfälle på Tollare

Nu har du som är fotointresserad möjlighet att delta i Tollares fotokurs på distans för nybörjare. Fotoläraren Robert Wållberg utlovar ”en enorm utvecklingskurva”.

IOGT-NTO:s folkhögskola Tollare har sedan länge erbjudit fotokurser, men det är första gången en nybörjarkurs i att hantera en systemkamera anordnas.

– Vanligtvis arbetar jag som fotolärare på journalistutbildningen. Det skulle vara roligt att få träffa nyfikna människor som kommer att ha en helt enorm utvecklingskurva under terminens gång. Vi kommer fort att lära oss saker samtidigt som vi har roligt, säger Robert Wållberg.

Är det någon särskild grupp du gärna ser som deltagare? 

– På Tollare folkhögskola vill vi naturligtvis rikta oss mot nykterhetsrörelsen lite extra, men alla är välkomna. Det roligaste är om gruppen är så blandad som möjligt.

Robert Wållberg. Foto: Självporträtt

Varför ska man gå en fotokurs?

– Jag är nog fel person att fråga, jag tänker bara på bilder och foto hela dagarna. Men jag tror att det som är absolut roligast är att utvecklingen oftast är helt enorm på denna typ av kurs. Sedan är det roligt om man råkar ta den bästa bilden i sitt liv under kursens gång, men det är inget jag kan lova. Fast många, nästan alla, kommer att göra det…

På frågan om han har några speciella minnen från tidigare kurser förstår man att Robert Wållberg är en människa som offrar sig för konsten.

– Under min tid som lärare har jag haft en brand i klassrummet, jag har brutit revbenet en gång under lektionen, och en gång backade jag ned och satte mig i en rund papperskorg och kom knappt upp ur den. Allt kan hända på mina lektioner, men framförallt pratar vi foto och kameror.

Om kursen: Kursen startar den 28 januari och pågår i nio veckor. Undervisningen är kostnadsfri då skolan får statsbidrag. Dock betalar deltagarna 750 kronor för studiebesök, kopior, kursmaterial, elevförsäkring, med mera. Sista ansökningsdag är den 8 januari.

Mer från Accent