Turné

Flera nya band på årets Spring Edge Tour

Årets version av Spring Edge Tour kommer äga rum under Folknykterhetens vecka (11–17 maj). Arrangörer är UNF och NBV, som vill att nykterheten och bildningsverksamheten ska stå i fokus och inspirera övriga musikbranschen.

I år uppträder Coke Bust från Washington, som gör årets enda Sverigespelningar. Appraise från Barcelona kommer hit för första gången. Tillsammans med Beyond Pink från Malmö är de med under alla sex turnéstopp. Spring Edge Tour kommer till Stockholm, Göteborg, Jönköping, Örebro, Umeå och Gävle, vilka är de städer där intresset för hardcore punken är störst. Utöver de tre stora Straigth Edge-banden kommer olika lokala band som är en del av NBV:s verksamhet Music Box medverka.

– Vi vill erbjuda nyktra forum med den här turnén och dessutom är det extra kul att kunna ta hit så stora band som får spela tillsammans med våra NBV-band, säger Mats Jönsson, verksamhetsstrateg för Straight Edge Tour.

Han menar att turnén även är en övning i samarbete mellan NBV, UNF och de lokala Straight Edge-föreningarna.

– Vi har nytta av varandra och det är kul att kunna göra något bra tillsammans, säger han.

I år har man sex turnéstopp i stället för åtta – för kunna erbjuda lite bättre komfort till dem som deltar och för att ha bättre överblick.

Turnéschema för Spring Edge Tour 2015

Måndag 11 maj Göteborg
Tisdag 12 maj Jönköping
Onsdag 13 maj Stockholm
Torsdag 14 maj Gävle
Fredag 15 maj Umeå
Lördag 16 maj Örebro

Mer från Accent