Pumpen

Fler vinnare på årets Pumpen

Den 15 november är det dags för frågetävlingen Pumpen igen. I år presenteras flera nyheter. Bland annat blir det flera olika praktiska uppgifter att välja på – och fler priser att vinna.

Pumpen är en frågetävling där föreningar inom IOGT-NTO-rörelsen tävlar mot varandra. I år har den praktiska frågan blivit tre olika – laget får själva välja vilken man vill göra.

– Tanken är att man ska kunna välja utifrån sitt lags förutsättningar och det man är bra på, säger Tobias Tengström, tävlingsledare.

Övriga nitton frågor är uppdelade i tre kategorier; kunskap, knep och knåp samt sinnen och upplevelser. Även om man inte vinner hela Pumpen kan man ändå vinna en av kategorierna, vilket också är en nyhet för i år.

– En fråga kommer också till laget via mail och sms under den timme som tävlingen pågår, säger Tobias Tengström.

En nygammal nyhet är att pengavinster införs. Tidigare vann man äran och 100 kronor att fika för. Nu ligger förstapriset på 3000 kronor, andrapriset på 2000 kronor och tredjepriset på 1000 kronor.

– Vi kommer dessutom att lotta ut småvinster på 200 kronor.

Varför alla dessa nyheter?

– Vi behöver förnya tävlingen och nå fler deltagare och lag. Att vi valde att dela upp frågorna i kategorier beror på att vi vill bredda vinstmöjligheterna. Några av kategorierna går inte att googla fram svaren till, vilket vissa kan ha fördel av, konstaterar Tobias Tengström.

Förra året tävlade 121 lag och vann gjorde lagen Trots Allt! I Uppsala, Lf72, 14 juni i Stockholm samt Klippan i Skatås med 62 poäng vardera. Årets tävling äger rum den 15 november mellan klockan 20 och 21.

Mer från Accent