I rörelse

Festligt när Torshälla firade 130 år

I söndags firade IOGT-NTO föreningen i Torshälla 130 år och det gjorde man genom att festa ordentligt.

Det blev en riklig buffé av både god mat, allsång, historieberättande och musik av Gunnar Sandevärn och Leif Linnskog. 54 personer kom från föreningar i Eskilstuna, distriktet och förbundet.

– Det blev en väldigt lyckad kväll, vi höll på till klockan 21. Bland annat tittade vi på gamla bilder från föreningen och umgicks, säger ordföranden Gunilla Westin.

Föreningen har funnits i 130 år, men själva lokalen kom till för 110 år sedan. Från början höll man till på ett annat ställe och 1902 byggdes det nuvarande föreningshuset. I dag har Torshällaföreningen 80 medlemmar och man försöker hela tiden värva nya.

– Det är mycket som händer här. Vi har installerat ny digital video och högtalarlösningar. Vi bygger om och handikappanpassar vår toalett efter modern standard och samtidigt ordnar vi en ny entré så vi får en annan välkomstmiljö, säger Gunilla Westin.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer