IOGT-NTO

Femte året då fikapauserna ska ge nya medlemmar till IOGT-NTO

Årets Fika för alla-kampanj är igång sedan ett par veckor. 67 föreningar i hela landet deltar med 178 värvaraktiviteter och 69 kafferep, som är inplanerade och på gång.

– Efter fem år känns det som att Fika för alla, som vi alltid kör i oktober, har satt sig. Allt fler föreningar engagerar sig och gör värvaraktiviteter och trevliga kafferep och det märks verkligen att folk som jobbar med detta är peppade och stolta. För det här är ju ett jättebra och roligt sätt för IOGT-NTO att synas ute på gator och torg, säger Winnie Blom-Jensen, verksamhetsutvecklare på IOGT-NTO.

Hon menar att det finns många fördelar med Fika för alla jämfört med vanlig värvning.

– Förutom att värva, bjuder vi också in till ytterligare aktiviteter, som en föreläsning eller ett kafferep. Värvningen får ett mervärde och vi får en chans att visa upp allt vi gör och våra lokaler. Dessutom stärks sammanhållningen både inom föreningen och mellan alla föreningar som medverkar. Det är häftigt att veta att samtidigt i Haparanda och Ystad så står medlemmar och värvar med samma material och banderoller. Känslan av gemenskap och stolthet över IOGT-NTO stärks i och med detta.

Vissa år har man haft Fika för alla även på våren. Men nästa vår blir det i stället ett Tia, vilket innebär att föreningar kan välja mellan tio aktiviteter som man vill jobba extra med.

Börjar inte folk tröttna på allt detta fikande? Fyller det verkligen sin funktion?

– Fika är livets vitaminkick! Det är gott och när du fikar med andra, med IOGT-NTO:s kompisar, nya eller gamla, då får även själen en vitaminboost. Det kan aldrig fikas för mycket, säger Winnie Blom-Jensen.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer