IOGT-NTO

Färgglad husvagn ska värva fler i Borås

På söndag invigs den på nykterhetsgården Lönnen – den orangea värvarhusvagnen som nyligen köptes in av Boråskretsen. Då ska den döpas och börja användas.

Husvagnens natur är att vara ambulerande och den kommer omedelbart att börja förflytta sig mellan marknader, köpcentra och parkeringsplatser i distriktet, men så småningom även färdas till andra delar av landet.

– Om intresse finns är vi redo att låna ut husvagnen, säger Boråskretsens kassör Leif Ekman.

Han berättar att idén att köpa en husvagn föddes efter förra kongressen. Gänget som jobbade då var sugna på att hitta nya grepp i värvningen och efter en del spånande kom man fram till att en husvagn vore kul. Sagt och gjort – pengar söktes från förbundet och en liten husvagn från 1970-talet kunde köpas in. Och nu, efter en del reparationer och målning, är den alltså redo att rulla ut på gator och torg.

– Den är jätteorange och ska synas ordentligt, det går inte att missa oss när vi är ute, konstaterar Leif Ekman, som tycker att idén med husvagnen är briljant.

– Det blir enklare att förflytta sig och vi kan synas på fler platser. Och den måste inte bara användas till värvning, utan kan utnyttjas i andra sammanhang. Som inför valet till exempel, säger Leif Ekman och berättar att den inte är mycket inredd invändigt; där finns bara värvarmaterial.

– Det är utsidan som räknas, säger han.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer