IOGT-NTO

Enköpings Lucia ställs in efter 75 år

Sedan 1941 har IOGT-NTO i Enköping korat Enköpings lucia, på senare år i samarbete med lokaltidningen Enköpingsposten. I år skulle Luciakommittén ha firat 75-årsjubileum. Men eftersom man i år inte har någon ideell körledare har man valt att ställa in.

– Det känns förstås jättetråkigt. I synnerhet som vi nu inte kommer att kunna kora vår 75:e lucia. Men vi var väldigt tydliga med att vi sökte en körledare som ville ställa upp ideellt, efter att vår tidigare körledare har slutat. Och någon sådan har vi inte hittat. De körledare vi har frågat vill ha betalt för uppdraget, säger IOGT-NTO:s Britt-Marie Lidmo, medlem i Enköpings luciakommitté.

Hon tillägger att många företag och äldreboenden har sett fram emot besök av årets lucia. De kommer förstås att bli besvikna.

Intresset för luciafirandet i viss mån har dalat, konstaterar Britt-Marie Lidmo, liksom viljan att arbeta ideellt. Men trots att Enköpings lucia nu är inställt så kommer IOGT-NTO ändå att arrangera ett mindre luciatåg på luciadagen.

– Det är en liten kör med en egen körledare. Vi tror och hoppas att det ska bli stämningsfullt. Och hoppet om att tills nästa år hitta en ideell körledare till Enköpings lucia är inte ute, säger Britt-Marie Lidmo.

Mer från Accent