Kongress

Enkät: Vad ser du fram emot under kongressen?

Hur är stämningen inför kongressen? Accent frågade sex medlemmar.

Kerstin Johansson och Hugo Johansson, besökare Lund.

– Vi har kommit hit för att det är roligt att se hur det fungerar nu för tiden. Det är roligt att kunna vara med fast man kommit upp lite i åren. Jag har varit medlem sedan 1959 och vi är fortfarande aktiv. Jag har startat något som heter Träffpunkten i Lund där äldre, både medlemmar och icke-medlemmar träffas på dagtid, säger Kerstin Johansson.

Hugo Johansson håller med Kerstin Johansson och tillägger att han varit med i rörelsen länge.

– Jag är född 1926 och har varit medlem sedan 1973, säger Hugo Johansson.

Björn Lanefelt. Foto: Nathalie C. Andersson
Björn Lanefelt. Foto: Nathalie C. Andersson

Björn Lanefelt, ombud Älvsborg:

– Det är dags att vända den här skutan åt ett annat håll. Vi måste bort från det professionella och dra mer åt det ideella. Den nya strategin är något av det sämsta jag sett sedan jag var 12 och kom med i rörelsen.

– Jag tror inte heller på insamling. Det kommer att kosta mer än det smakar. Vem gillar telefonförsäljare? Jag känner inte igen rörelsen. Det finns mer kraft i den än så här.

Lena Borgs. Foto: Nathalie C. Andersson
Lena Borgs. Foto: Nathalie C. Andersson

Lena Borgs, ombud Dalarna:

– Jag har inte varit med på kongressen på flera år så jag är spänd av förväntan. Att träffa gamla och nya bekanta ser jag väldigt mycket fram emot. Jag tycker det är kul att få vara med och påverka och känna sig som en del av en modern organisation. Mycket är sig likt sedan jag var med sist, men mycket är förändrat med nya arbetsformer med beredningsgrupper där alla kan vara med och påverka. Och så är jag föreslagen till förbundsstyrelsen vilket gör kongressen extra spännande.

Dan Degerman. Foto: Nathalie C. Andersson
Dan Degerman. Foto: Nathalie C. Andersson

Dan Degerman, ersättare Göteborgs och Bohuslän.

– Det här är min första kongress så jag vet inte vad jag kan förvänta mig. Jag har varit med länge i NSF och var på kongressen i Borås, men deltog inte i förhandlingarna. Det ska bli spännande att se hur det fungerar här.

Emina Bukvica Kaukovic. Foto: Nathalie C. Andersson
Emina Bukvica Kaukovic. Foto: Nathalie C. Andersson

Emina Bukvica Kaukovic, ombud Göteborgs- och Bohuslän.

– Bra och vettiga beslut ser jag fram emot. Annars har jag inte hunnit fundera så mycket. Jag är här som ombud, så några kringaktiviteter blir inte aktuella för min del. Jag kommer att sitta i förhandlingssalen hela tiden.

Mer från Accent