Engagemang

Engagemanget fick henne att mejla 4000 politiker om alkoholreklamen

Kamilla Johansson är inte är medlem i IOGT-NTO, men blev engagerad i kampanjen ”Alkoholstör” som IOGT-NTO drev. I kampanjen mejlade hon 4 000 politiker helt själv.

Var kommer ditt engagemang ifrån?

– Jag har skrivit på för Vit jul under flera år och fick ett mejl därifrån om kampanjen. Jag tänkte skriva till några politiker i närheten, men sedan kom jag på att det inte spelade någon roll var de bodde, så jag mejlade alla. Jag förstod från början inte att de var så många.

Hur lång tid tog det?

– Jag mejlade två kvällar. När jag började få svar blev jag peppad och fortsatte av bara farten.

Vilken är din drivkraft?

– Att så många barn far illa av vuxnas drickande berör mig starkt. Och jag ifrågasätter om vi måste ha med alkohol i alla sammanhang. Genom kampanjen blev jag uppmärksam på alkoholreklam och nu tycker jag att jag ser den överallt.

Vem mejlar du nu när du inte skriver till politiker?

– Ingen faktiskt. Fast när det kom upp en alkoholreklambanner på Tradera mejlade jag dem direkt. De lovade att ta bort den.

Kommer du att engagera dig något mer?

– Jag har anmält mig som frivillig till IOGT-NTO och sagt att jag gärna hjälper till med punktinsatser. Jag behöver drivet från en organisation. Kanske blir jag medlem så småningom.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer