Nykterhet

Drogfri behandling på IOGT-NTO:s behandlingshem ska utredas

En helt drogfri behandling – utan subutex eller metadon – på IOGT-NTO:s egna behandlingshem ska utredas under kommande kongressperiod. Detta beslutades av kongressen sent på onsdagen.

Författaren till motionen om substitutionsbehandling, Anki Blomfeldt, ville gå längre och införa drogfri behandling på IOGT-NTO:s behandlingshem redan nu.

– Jag har själv erfarenhet av metadon. Och så mycket kan jag säga att det var betydligt värre att sluta med det än att sluta med opiater. Det finns behandlingshem som är helt drogfria som lyckas väldigt bra. Det är en skam att vi i nykterhetsrörelsen använder subutex och metadon på våra behandlingshem.

Kongressen gick till slut på beredningsutskottets förslag om att ge förbundsstyrelsen i uppdrag att utreda frågan med en tydlig inriktning på hur de egna behandlingshemmen kan bli drogfria och vad detta skulle få för konsekvenser.

Pierre Andersson

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer