Miljonlotteriet

De är Miljonlotteriets nya styrelse

Den nya styrelsen innehåller både nya och sedan tidigare bekanta namn. De nya rekryterna ska hjälpa till att tackla de utmaningar som lotteriet står inför på den föränderliga spelmarknaden.

Miljonlotteriets nya styrelse består av tre nya ansikten och två bekanta. De nyrekryterade till styrelsen är:

Petra Steenhouwer. Foto: Pressbild

Petra Steenhouwer, tidigare produkt- och marknadschef för Svenska spels turspelsportfölj. Hon har tidigare jobbat med produkt- och marknad för bland annat Microsoft, Electronic Arts och arbetar idag på flygbolaget SAS.

Anders Örnulf. Foto: Pressbild

Anders Örnulf är chefscontroller för Preemkoncernen och har tidigare jobbat som chef och ledare på bland annat ICA, Unilever och Svenska spel.

Per Melander. Foto: Pressbild.

Det tredje tillskottet är Per Melander som har bakgrund som journalist och förlagsdirektör på Egmont. Idag jobbar han med media och kommunikation på konsultbyrån Media 720.

IOGT-NTO:s förbundsordförande Johnny Mostacero är nöjd med vad han ser som en breddad kompetens i styrelsen. Det menar han kommer behövas inför de omregleringar som kommer att äga rum på spelmarknaden. Ideella spelbolag utmanas allt mer av konkurrensen från kommersiella bolag och en ökad digitalisering av branschen.

Liksom många andra ideella organisationer är IOGT-NTO beroende av inkomster från spel. Hela 1,6 miljarder kronor går årligen direkt från olika spel till svenska folkrörelser. I mars föreslog regeringens utredare att det statliga svenska spelmonopolet ska öppnas upp för utländska aktörer med hjälp av ett licenssystem. Ideella spelaktörer ska dock även i fortsättningen befrias från skatt enligt förslaget.

— De folkrörelseägda lotterierna har en helt annan grund än de rena kommersiella bolagen som nu kommer in på marknaden. För oss är det viktigt att ideella organisationer även i fortsättningen har möjlighet att finansiera alla de insatser som gör skillnad för människor varje dag i hela landet, säger Johnny Mostacero i ett pressmeddelande.

Miljonlotteriets styrelse består av två män och tre kvinnor.

Anna Katarina Bergsten kommer även i fortsättningen att vara ordförande för styrelsen och Erik Wagner fortsätter som ledamot.

Av den svenska spelmarknaden kontrollerar IOGT-NTO:s Miljonlotteriet någon procent. Marknadsandelen har krympt under de senaste åren trots att spelmarknaden över lag växer.

Mer från Accent