MHF

Alkobommar viktigast för ny MHF-vd

MHF har utsett Göran Sydhage, engagerad i både trafik och miljöfrågor och medlem i IOGT-NTO, till ny vd efter Arne Winerdal.

Vad ser du mest fram emot i nya jobbet?

– Att få fortsätta minska dödlighet och skador i trafiken på grund av alkohol. Och förstås att få vara med och driva på för att alkobommarna i hamnarna permanentas och utvecklas.

Vilken är den viktigaste frågan för MHF, framöver?

– Just nu är det nog alkobommarna. Det har varit mycket framgångsrikt. Från början fastnade väldigt många och de hade också höga promillehalter. Efter att bommarna blev kända fastnade färre och färre. I december upphörde försöket, men efter påtryckningar sjösattes det igen. Då åkte fler fast igen. Det är ett större problem än man kanske kan tro och bommarna har bevisligen en avskräckande effekt.

Varför sökte du jobbet som vd på MHF?

– Jag brinner för alkohol- och trafikfrågorna och är medlem i IOGT-NTO sedan många år.

Vad kan du tillföra MHF?

– Allt som gäller föreningsarbete. Jag har alltid varit föreningsaktiv, i allt från musikrörelsen till miljögrupper och politik. Bland annat har jag suttit i kommunfullmäktige i Ö-vik. För närvarande är jag ordförande för organisationen Vita Nykter. Jag har länge jobbat med organisationsfrågor inom Kristdemokraterna, men har också erfarenhet av företagsledning. I många år arbetade jag som försäljningschef i bilbranschen. Miljöbilar är ett stort intresse jag har. Och MHF driver till exempel alkobommarna i företagsform så jag skulle säga att mina erfarenheter kommer väl till pass i MHF.

Du nämnde musik, vad spelar du för något?

– Jag spelar bastrombon och är med i både ett storband och ett brassband. Tidigare var jag engagerad i olika Gospelkörer.

Mer från Accent